Vuosi päätöksistä

”Olen päätökseni tehnyt: lähden Lappiin. Kokeilen siipiäni. En tiedä, mitä tästä tulee, mutta ainakin yritän.” (23.9.2014)

”Irtisanouduin eilen. Ja tänään laitoin vuokrailmoituksen Facebookiin. Olo on nyt vähän hutera, paniikinomainen. Onko tämä oikea päätös? Teinkö oikean ratkaisun? En ole enää ollenkaan varma.” (14.10.2014)

Sitaatit ovat päiväkirjastani. Kirjoitin ne vuosi sitten. Olin tehnyt päätöksen Lappiin muuttamisesta. Riemun ja kauhun tunteet vuorottelivat. Yritin olla rento ja luottavainen, mutta usein olin kaikkea muuta.

Muutto Lappiin oli valtava hyppy tuntemattomaan. En tiennyt, mitä se toisi. Eikä sitä seurannut vuosi ole ollut helppo. Olen pelännyt paljon ja hermoillut kauheasti. Jos Guinnessin ennätystenkirjaan voisi päästä hermoilun määrällä, palkinto olisi tänä vuonna ollut taatusti minun.

Silti olen kaiken aikaa tiennyt, että näin piti tehdä.

Tämä vuosi on opettanut minulle, että elämä kantaa. Asiat eivät välttämättä tapahdu nopeasti eivätkä ne aina mene niin kuin haluaisi. Isojen muutosten tekeminen vaatii valtavasti kärsivällisyyttä. Sitä olen tänä vuonna opetellut.

Lähes vuosi Lappiin muuton jälkeen elämässäni tapahtuu jälleen muutoksia, tosin tällä kertaa pienempiä sellaisia: olen saanut Lapista oman alani palkkatöitä, ja jätän freelancerin elämän hetkeksi. Pesti on hoitovapaan sijaisuus ensi vuoden loppuun asti ja sopii nykyiseen elämäntilanteeseeni niin hyvin, että olen asiasta itsekin aivan hämmentynyt. Onko tosiaan totta, että olen näin onnekas? Mitä olen tehnyt ansaitakseni tämän tilaisuuden?

Työpaikan saaminen sinetöi sen, että olen Lapissa ensi vuodenkin. Ja siitä tulee näillä näkymin taasen hieman erilainen vuosi kuin tämä vuosi on ollut.

Jännittävää tämä elämä.

IMG_6518

6 thoughts on “Vuosi päätöksistä

  1. Mahtavaa Liisa! Mä päädyin tänne vasta nyt ja luinkin sitten kerralla paljon. Hassua miten samanlaisia fiiliksiä meillä on, vaikka muutot on olleetkin hyvin erilaiset (ihan maantieteellisestikin) ja eri lähtökohdista. Kaikkea hyvää ensi vuoteenkin 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Mahtia, Liisa! Toivotan mielenkiintoista työtyövuotta – ja jos palaat freeksi, sekin kantaa. Elämä on ❤ t Kirsi PS. Kirjoita silti silloin tällöin sananen tänne blogiisikin. Nautin ajatuksistasi ja pilkahduksista pohjoiseen.

    Liked by 1 henkilö

    • Kiitos! Uuden työn aloittaminen on pistänyt arkirytmin niin uusiksi, että on laiskottanut kirjoittaa blogia, mutta ehkä se tästä taas lähtee uuteen nousuun. 🙂 Sanasi ainakin inspiroivat siihen suuntaan.

      Tykkää

Jätä kommentti