Kylässä kylissä

P1110270

Terveisiä Sattasesta ja Kieringistä!

Olemme viettäneet pääsiäistä tutustumalla Sodankylän kyliin. Kyliähän tässä kunnassa piisaa: niitä on kaikkiaan 30. Otimme nyt haltuun niistä kaksi.

Ensin suuntasimme Sattaseen, jossa järjestetään joka vuosi pitkänäperjantaina porokisat. Pitihän ne päästä näkemään.

P1110273P1110274P1110275

Sattanen sijaitsee kymmenisen kilometriä Sodankylän kirkonkylältä pohjoiseen. Porokisat järjestettiin siellä nyt jo 30. kerran.

P1110347Sattanen01  Sattanen03 Sattanen04

Iltasella lähdimme ajamaan kohti Kierinkiä.

Kierinkiin on matkaa kirkonkylältä reilut 60 kilometriä. Kylää on elvytetty viime vuosina, ja elvytystoimien ansiosta sinne on saatu kauppa, lomakylä ja bensa-asema. Ihastuimme kylän sympaattiseen tunnelmaan.

Kierinki01Kierinki02Kierinki04

Illalla kylässä järjestettiin karaokekilpailut, joihin osallistuimme. Tupa oli täynnä, ja mies voitti miesten karaokekuninkuuden! Minun sijoitukseni ei ollut yhtä komea: naisia oli kisassa vain kolme, ja jäin hännänhuipuksi. Pakko myöntää, että tappio kirpaisi, sillä voitontahtoni on kova.

Jäimme Kieringin lomakylään yöksi, ja ajelimme takaisin kotiin lauantaina iltapäivästä. Illalla lähdimme vielä keskustaan katsomaan stand-upia.

Pääsiäinen on siis alkanut täällä varsin tapahtumarikkaasti. Aktiviteetteja on riittänyt, ja on ollut mukavaa nähdä paljon väkeä liikenteessä. Ei voi valittaa.

Advertisement

2 thoughts on “Kylässä kylissä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s