Päivän pituus 57 minuuttia

Päivä se sen kun lyhenee. Tarkistin Forecan sivuilta, että täällä Sodankylässä aurinko nousi tänään 11.38 ja laski 12.35. Päivän pituudeksi tuli näin huikeat 57 minuuttia.

Lähestymme kaamosta. Virallisesti se täällä Sodankylässä kestää neljä päivää, kertoo Ilmantieteen laitos. En tiedä tarkkaan, mitkä päivät ne tänä vuonna ovat – onnistuin löytämään vain tiedon, että neljä kaamospäivää osuvat välille 19.–25. joulukuuta. Aloitusajankohta vaihtelee siis vuosittain hieman. Kuinka ärsyttävän epämääräistä! Haluaisin tietää tarkasti! (Että jos joku nyt sattuu tietämään Sodankylän kaamospäivien tarkat päivämäärät, niin tänne tieto, kiitos.)

Jossain määrin tämä pimeys on lohdullista. Saa käpertyä kotiin ja olla vain. Nyt kun vielä saimme hankittua polttopuita ja avattua takkatulikauden, tuntuu siltä, että olen valmis vastaanottamaan kaamoksen. Tule tänne vain, pimeys, puske päälle koko voimallasi, minä kestän kaiken!

Näkymä työhuoneen ikkunasta tänään klo 11.03.

Näkymä työhuoneen ikkunasta tänään klo 11.03.

Meillä on nyt tuli takassa, hurraa!

Parasta kirkasvaloa pimeyttä vastaan: takkatulen loimu.

Advertisement

2 thoughts on “Päivän pituus 57 minuuttia

  1. Hei!Eksyin facebook-linkin kautta blogiisi ja tunsin lukiessani nostalgiaa ja kovaa Lapinikävää.Sitä on ollut ilmassa muutenkin kyllä…Tein sananlaisen ponkaisun etelästä pohjoiseen nelisen vuotta sitten,kun sain opettajansijaisuuden Kittilästä.Muutokuorman kanssa Kittilän kylänraitilla olin huuli pyöreänä..Ja kaikki auto-ongelmat tuli kyllä läpikäytyä vuosien mittaan,samoin kun lumen määrän ja kaamoksen ihmettelyt ja ihaatelut.Neljä vuotta lopulta asuin Kittilässä,nyt syksyllä tuli muutto takaisin etelään.Mutta iso osa sielusta jäi Lappiin,on se ihmeellinen paikka.Kaamoskin hienoa aikaa,oi niitä auringon heijastuksia taivaanrannassa tunturimaiseman yllä…Eli terveiset vaan,nauti täysin siemauksin kaikesta,mitä Lapilla on tarjota!t.Annu

    Liked by 1 henkilö

    • Oi kiitos, ihana kuulla! Minä olen ihan helsinkiläisiä (ei sukua täällä), joten onhan tämä ollut huima hyppy. Mutta kyllä se tästä vähitellen. 🙂 Mukavaa joulunodotusta sinne etelään!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s